Header

Varaa aika puhelimitse: 09 2280 5267 / ma–pe klo 8.30–15.30    |    Ajanvaraus

Monimuotoisena opetuksena toteutettava seksuaalineuvojakolutus 9.5.2019 – 18.9.2020

Väestöliiton Terapia- ja kotipalvelut Oy:n järjestämän seksuaalineuvojakoulutuksen laajuus on 30 opintopistettä eli se vastaa sisällöltään ja laajuudeltaan seksologian perusopintoja. Opiskelijalla on mahdollisuus hakea koulutuksen jälkeen Suomen seksologisen Seuran auktorisointia, mikäli hän täyttää seuran asettamat ehdot
Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet seksuaalineuvojana työskentelemiseen. Lisäksi tavoitteina ovat osallistujien ammatillinen kehittyminen, seksuaalisuuden kohtaamisen vahvistuminen sekä asiantuntijuuden lisääminen.

Koulutuksen toteuttaminen (muutokset mahdollisia)

Koulutus koostuu 13 seminaarista, joista kahdeksan järjestetään Väestöliiton tiloissa (Kalevankatu 16, Helsinki) ja viisi opetuskokonaisuutta suoritetaan monimuotoisena opetuksena verkossa.

Opiskelija tarvitsee käyttöönsä tietokoneen ja nettiyhteyden.

Ohjelma

Opintoihin kuuluvia aihealueita ovat muun muassa seksologian perusteet, oman seksuaalisuuden kohtaaminen (SAR), fysiologia ja anatomia, seksuaalisuus eri ikävaiheissa, sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moniulotteisuus, kulttuuritaustan ja yhteisöjen merkitys seksuaalisuudelle, seksuaaliongelmat ja niiden käsittely seksuaalineuvonnassa, sairauden vaikutus seksuaalisuuteen, seksuaalinen kaltoinkohtelu sekä kaupallinen seksi ja pornografia.

Koulutukseen sisältyy kahdeksan kahden päivän pituista seminaaria Helsingissä. Näihin päiviin sisältyy 16 tuntia ohjattua työnohjausta pienryhmissä sekä 25 tuntia SAR-opintoja (Sexual Attitude Reassesment eli koulutettavan oman seksuaalisuuden kohtaamista ja tarkastelua itsenäisesti tai ryhmässä). Verkossa tapahtuvaa itsenäistä- tai ryhmäopiskelua on viisi seminaaria (kaikki seminaarit yhteensä 273 tuntia). Opiskelija suorittaa myös Itsenäisenä työskentelynä seksuaalineuvojan asiantuntijuuden vahvistamista sekä henkilökohtaista kehitystä ja osaamista tukevia opintoja (yhteensä 357 tuntia). Koulutuksen lopuksi opiskelija esittää päättötyön (180 tuntia), jotka toteutetaan seminaaripäivien ulkopuolella. Opinnot yhteensä 810 tuntia = 30 op.

Kouluttajina toimivat Väestöliiton Terapiapalveluissa toimivat sekä myös ulkopuoliset asiantuntijat. Koulutuksen vastaavana kouluttajana toimii kliininen seksologi, psykoterapeutti Tarja Santalahti.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille tai jonkin muun soveltuvan alan tutkinnon suorittaneille. Koulutus täyttää Suomen Seksologinen Seura ry:n kansallisen seksuaalineuvojan auktorisoinnin vaatimukset.

Lähiopetuspäivät

9. – 10.5.2019, 19. – 20.9.2019, 14. – 15.11.2019, 9. – 10.1.2020, 19. – 20.3.2020, 7. – 8.5.2020, 4. – 5.6, 2020 ja 17. – 18.9.2020

Lähiopetuksen lisäksi verkossa tapahtuvaa opiskelua v. 2019 kesäkuussa, lokakuussa ja joulukuussa sekä v. 2020 helmikuussa ja huhtikuussa.

Osallistumismaksu

2580,65 € + alv 24 %, yhteensä 3200 euroa, jonka voi maksaa yhdessä, kolmessa tai kymmenessä erässä. Hintaan sisältyvät yhteinen lähijaksojen opetus, etäopintojen ja kehittämistyön ohjaus sekä ryhmätyönohjaus. Koulutuspäivien aikana tarjotaan päiväkahvi.

Hakeminen ja lisätiedot

Kirjalliset hakemukset todistuskopioineen tulee toimittaa sähköpostitse tarja.santalahti(at)vaestoliitto.fi tai postitse osoitteeseen Väestöliiton Terapia- ja kotipalvelut Oy, Tarja Santalahti, PL 849, 00101 Helsinki. Kuoreen merkintä ”Koulutushakemus”. Hakemuksia ei palauteta. Katso tästä ohjeet avoimen hakemuksen tekemiseen. (PDF) Osa hakijoista saatetaan kutsua henkilökohtaiseen haastatteluun. Koulutuspaikat täytetään hyväksyttyjen hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Koulutus toteutetaan, jos hyväksyttyjä hakijoita on riittävä määrä. Lisätietoja antaa koulutuksesta vastaava Tarja Santalahti, tarja.santalahti(at)vaestoliitto.fi

Varaa aika