Suomalainen eroseminaari – uudet ryhmät starttaavat maaliskuussa ja huhtikuussa

Haluatko ymmärtää erosi syitä? Miten voit oppia tuntemaan itseäsi ja toimintaasi parisuhteessa paremmin? Miten käsitellä erosta aiheutunutta vihaa ja surua? Miten lapset pärjäävät eron jälkeen? Harkitsetko eroa ja parisuhteesi on kriisissä?

Eroseminaari on monelle käänteentekevä kokemus. Suomalainen eroseminaari on tutustumismatka omaan itseen: pelkoihin, haluihin, haaveisiin, vihaan ja suruun. Kokemus tuottaa myös joukon uusia ystäviä, tavalla tai toisella saman kokeneita mielenkiintoisia naisia ja miehiä tarinoineen, joiden näkökulma valottaa omaa kokemusta uudelta kantilta.

Suomalainen eroseminaari -menetelmänä

Suomalainen eroseminaari on koulutetun vetäjän johtama vertaisryhmä, jossa käsitellään eroon liittyviä kysymyksiä, tunteita ja tapahtumia. Eronneet eivät ryhmän avulla ainoastaan selviydy erokriisistään, vaan he oppivat itsestään ja kokoavat arvokkaita välineitä loppuelämän varalle. Eron käsittely antaa aikuiselle myös valmiudet tukea lasta eron aiheuttaman hämmennyksen, suuttumuksen ja surun keskellä.

Suomalainen eroseminaari on luotettava, vakiintunut eroauttamisen menetelmä, jonka kokemukset ovat olleet kaikkialla erinomaisia. Menetelmä pohjautuu amerikkalaisen psykologin Bruce Fisherin luomaan menetelmään, jota on sittemmin kehitetty Suomessa psykologi Kari Kiianmaan ja parisuhdekouluttaja Marianna Stolbown toimesta sopivaksi suomalaiseen erotilanteeseen.

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan ryhmään juuri sellaisena kuin olet!

Suomalainen eroseminaari

Osallistujien kommentteja

”Osallistuin eroseminaariin, koska tunsin vihaa exääni kohtaan lapsen puolesta ja liittyen lapsen asioihin. Kuvittelin, että oma eroni oli jo täysin käsitelty suhteen aikana. Olin käynyt yksin ja yhdessä exäni kanssa terapiassa vuosia. Joka kerta eroseminaarissa tajusin jotain merkittävää itsestäni, exästäni sekä suhteestamme ja lopulta kaikista elämäni parisuhteista. Kokemus oli merkittävä! Sain myös joukon uusia ystäviä.”

Nainen, 40-v. Erosta 2 vuotta.

”Seminaarin lopussa tunnelma on haikea. En haluaisi lopettaa. Tänne on ollut ihana tulla.”

Mies, 45-v. Erosta muutama kuukausi.

”Eroseminaari on antanut kaivattua perspektiiviä vaikean elämäntilanteen käsittelyyn ja luonut uskoa, että selviydyn siitä.”

Nainen, 41-v. Ei ole eronnut, parisuhde kriisissä.

Eroseminaarin ohjaaja

Viivi Holopainen on vuorovaikutuksen asiantuntija, eroseminaariohjaaja ja pian valmis ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti. Hänen kouluttajanaan on toiminut Marianna Stolbow, joka on kehittänyt nykyisen Suomalainen eroseminaari -konseptin. Lisäksi hän on opiskellut Jyväskylän yliopistossa puheviestintää ja tehnyt ennen terapia- ja eroauttamistyötään uraa tiedeviestinnän parissa. Hän on itse läpikäynyt Suomalaisen eroseminaarin vuosi oman eronsa jälkeen: ”Vaikutuin eroseminaarista menetelmänä siinä määrin, että koen sydämen asiaksi jatkaa tätä työtä”.

Viivi Holopainen

Uudet ryhmät aloittavat maaliskuussa ja huhtikuussa

Väestöliiton Terapiapalveluissa alkaa keväällä kaksi uutta suomalainen eroseminaari -ryhmää. Kumpaankin otetaan rajoitukset huomioon ottaen maksimissaan 9 ryhmäläistä. Ryhmän aloitus siirtyy, mikäli osallistujamäärä jää alle 6.

Seminaariryhmä kokoontuu Väestöliiton koulutustiloissa. Osallistuminen ei ole mahdollista etäyhteydellä. Koulutustilassa huolehdimme ajankohtaisista turvasuosituksista pandemiaan liittyen.

Maaliskuussa aloittava ryhmä (RYHMÄ TÄYNNÄ)

Huhtikuussa aloittava ryhmä

Pidätämme oikeuden muutoksiin, mikäli koronatilanne rajoittaa kokoontumisia.

Hinta ja ilmoittautuminen

Eroseminaarin hinta on 480 €, sisältäen alv 24 %.

Kurssilla käytettävä materiaali

Ilmoittautumislinkit

Mikäli sinulla on kysyttävää seminaarista, ota meihin yhteyttä: terapiapalvelut ( at ) vaestoliitto.fi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Varaa aika Soita