Header

Varaa aika puhelimitse: 09 2280 5267 / ma-pe klo 8.30-11.00 ja 12.00-15.30    |    Ajanvaraus
Suodatetaan tuloksia...

Tutustu terapeutteihimme

Väestöliiton terapiapalvelut tarjoaa monipuolista ja laaja-alaista osaamista erilaisia elämäntilanteita ja terapiatarpeita varten. Meiltä löydät helposti laadukkaan, luotettavan ja itsellesi sopivimman terapiamuodon ja terapeutin.
Jos olet epävarma mikä terapiamuoto tai millainen terapeutti sinulle parhaiten sopisi, voit soittaa meille numeroon
09 2280 5267. Toteutamme terapiaa joustavasti myös netin välityksellä ja vastaanottoaikoja on myös viikonloppuisin, samaan hintaan kuin arkena.

 

Aapakallio Johanna - Seksuaaliterapeutti

Aapakallio Johanna

Seksuaaliterapeutti

Elämämme pisin ja tärkein suhde on suhde itseemme. Miksi emme sijoittaisi elämämme tärkeimpään suhteeseen ja sen hoitamiseen? Käytämme usein rahaa ja aikaa ulkoisiin asioihin jättäen sisäisen maailmamme oman onnensa nojaan. Hoidettu ja huollettu mieli auttaa meitä nauttimaan elämästä ja seksuaalisuudestamme.

Osaamisalue Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus traumatisoituneiden ihmisten auttamisessa. Trauma voi ilmetä selittämättöminä oireina ja vaikuttaa negatiivisesti jokapäiväisessä elämässä. Luottamuksellisessa terapiasuhteessa voimme kuitenkin käsitellä traumat ja saada korjaavia kokemuksia. Ihmiset kantavat myös sukunsa ja perheensä kokemia traumoina seuraavalle sukupolvelle ja ne vaikuttavat ihmisen nykyhetkeen. Nettiajanvarauksessa trauman kokeneet asiakkaat voivat varata ajan minulle seksuaaliterapiaan.
Kanssani voit pohtia häpeään, seksuaalisuuteen ja parisuhteeseen liittyviä haasteita. Pystyn myös käsittelemään parisuhteessa ilmeneviä ongelmia, joiden taustalla on kulttuurierot (yhteisöllinen kulttuuri esim. Lähi-itä, Aasia, Etelä-Eurooppa), uskonnolliset näkemykset (islam ja kristilliset suuntaukset) tai sukupuolirooleihin (neitsyyteen ja kunniaan liittyvään väkivaltaan) linkittyvät ongelmat.

Koulutus FM (kielitiede ja viestintä), traumanäkökulma hoitotyön välineenä (Traumaterapiakeskus), tunnekeskeisen parisuhdekurssin ohjaaja, tunnekeskeisen parisuhdeterapian perusopinnot (EFT), seksuaaliterapeutti,  seksuaalineuvoja.

Vastaanottokielet suomi, English, Türkçe

With ten years of experience in helping traumatized people, I can offer you a chance to discuss your traumas with a professional. People often experience unexplained trauma symptoms throughout their lives and when left untreated, they may affect your everyday life negatively. With my help, we can explore the origin of these traumas and thrive to resolve these issues. My expertise includes dealing with intergenerational trauma, unresolved issues related to spirituality and beliefs (Islam and Christianity) affected by humility and sexuality, trauma caused by the differences in cultures (collectivistic culture e.g. Middle-East, Asia, Southern Europe) and religions as well as various issues related (virginity, honor based violence, sexual orientation) to sex and sexuality.

Uzmanlık alanım: Travma ve cinsellikle ilğili problemler.

On seneden fazla bir süredir travmatik olaylar yaşayan insanlara yardım etmekteyim. Genellikle bir çok psikolojik problemin altında geçmişteki travmatik yaşantıların olduğunu görmekteyiz. Yaşanan problemler bir uzmanla işlenmediği süreçe insanın hayatını negatif yönde etkilemektedir.

Benimle güvenli bir ortamda travmatik olaylarla, cinsellikle, evlilikle, eşler arası, örf ve adetlerle, din ve kültür farklılıkları ile, çocuklarla ilğili olan problemlerinizi işleyebilirsiniz. Finlandiyada yaşamakla, çocukların davranım bozuklukları ile ilğili konularda da yardımcı olabilirim. Eşler arasındaki ayrı kültürlerden kaynaklanan problemleri beraber işleyebiliriz.

 

 

Varaa aika

Ahtiainen Kari - Psykoterapeutti, työnohjaaja

Ahtiainen Kari

Psykoterapeutti, työnohjaaja

Haluan tukea sinua elämässäsi haasteissa, liittyvät ne sitten muutoksiin, kriiseihin tai muihin seikkoihin, että pystyt elämään itsesi näköistä elämää.

Osaamisalue Monipuolinen ja laaja koulutukseni sekä työkokemukseni ihmissuhdetyössä antavat minulle valmiudet auttaa sinua psykoterapeuttina elämäsi haasteissa. Haluan auttaa sinua löytämään itsellesi sopivia ratkaisuja näissä tilanteissa. Haluan pitää huolta siitä, että tulet kuulluksi ja nähdyksi omana itsenäsi. Työtapani on olla kanssasi aktiivinen, tasavertainen osallistuja, kuuntelija ja kyselijä.

Koulutus  Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (Oulun yliopisto), työnohjaaja STOry (2005), teologian maisteri, aineenopettaja.

Kelapätevyys Yksilöpsykoterapia

Varaa aika

Autti Pirjo - Työterveyspsykologi, paripsykoterapeutti

Autti Pirjo

Työterveyspsykologi, paripsykoterapeutti

Parisuhde vaatii jatkuvaa huolenpitoa. Se, joka tahtoo nauttia sen hyvistä puolista, on myös selvitettävä siinä esiintyvät vastoinkäymiset. Pariterapia auttaa hahmottamaan hahmottamatonta ja muuttamaan vaikeudet ymmärrykseksi, jotta pariskunta pystyy kulkemaan haluamaansa suuntaan ja kasvaa ihmisenä tuolla matkalla. Tavoitteena ei ole rakentaa täydellistä parisuhdetta, vaan etsiä esteitä, jotka toimivat itseä ja suhdetta vastaan.

Osaamisalue Työskentelyotettani kutsutaan integratiiviseksi, mikä tarkoittaa sitä, että yhdistän työssäni eri terapeuttisia menetelmiä asiakkaan tavoitteiden mukaan. Toivotan kaikki parit tervetulleiksi vastaanotolleni.

Koulutus Psykologian maisteri Tampereen yliopisto 1998, työterveyshuollon erikoistuminen TTL 2007, erityistason paripsykoterapeuttikoulutus Väestöliitto 2014

Vastaanottokielet suomi, englanti

Kela-pätevyys Paripsykoterapia

Pirjo Autti on opintovapaalla 1.7.-31.12.2018.

Varaa aika

Ervast Johanna - Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti

Ervast Johanna

Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti

Tavoitteeni on auttaa sinua elämään hyvää elämää. Se merkitsee häiritsevien ja pulmia aiheuttavien asioiden riittävää käsittelyä. Rohkaisen vaikeidenkin asioiden puheeksi ottamiseen, sillä näennäisessä umpikujassa on aina uloskäyntejä, jotka etsimme yhdessä. Ratkaisukeskeisen terapian keinoin autan yksilöitä ja pareja. Tavoitteeni on luoda turvallinen ja hyväksyvä ilmapiiri, jossa kaikki ajatukset, tuntemukset ja puheenaiheet ovat sallittuja.

Osaamisalue Ratkaisukeskeinen lähestymistapa. Käännetään ongelmat tavoitteiksi, etsitään uusia näkökulmia ja lähestymistapoja vallitseviin tilanteisiin sekä etsitään ja pyritään lisäämään asiakkaan voimavaroja. Yksilö-ja pariterapia, seksuaaliterapia.

Koulutus Teologian maisteri 1999, erityistason psykoterapeutti 2008, vaativan eritysitason psykoterapeutti 2014, seksuaaliterapeutti 2017

Kelapätevyys Yksilöpsykoterapia (Tällä hetkellä en voi ottaa uusia Kela-asiakkaita)

Varaa aika

Heiskanen Lotta - PSL, psykoterapian erikoispsykologi, psykoterapeutti

Heiskanen Lotta

PSL, psykoterapian erikoispsykologi, psykoterapeutti

Pyrin löytämään sinulle sopivimmat keinot yhdessä sovittuun tavoitteeseen pääsemiseksi, yhdessä keskustellen. Turvallinen, luottamuksellinen, tilaa antava hyväksyvä suhde asiakkaaseen on minulle terapian tekemisessä tärkeintä. Työskentelyäni ohjaavat tutkitut menetelmät – mutta yhtä tärkeänä pidän ainutkertaisuuden kohtaamista, pysähtymistä olemaan läsnä ihmisenä ihmiselle.

Osaamisalue Mielenterveyden häiriöt, parisuhde- ja perheongelmat, kriisit. Pitkäkestoinen psykoterapia, lyhytterapia, yksittäiset käynnit ja konsultaatio. Integrativiinen psykoterapia, psykodynaaminen psykoterapia, mentalisaatioterapia, tunnekeskeinen pariterapia, kognitiviinen psykoterapia.

Yhdistän työssäni erilaisia psykoterapeuttisia menetelmiä. Pyrin löytämään yksilöllisesti sopivat keinot yhdessä sovittuun tavoitteeseen pääsemiseksi. Turvallinen, luottamuksellinen, tilaa antava ja hyväksyvä, mutta samalla ammatillinen ja rajat säilyttävä suhde asiakkaaseen on minulle terapian tekemisessä tärkeintä. Työskentelyäni ohjaavat tutkitut menetelmät – mutta yhtä tärkeänä pidän yksityisen ja ainutkertaisen kuulemista, pysähtymistä olemaan läsnä ihmisenä ihmiselle.

Vastaanottokielet suomi, englanti

Kelapätevyys aikuisten ja nuorten yksilöterapia sekä nuorten terapioiden vanhempain ohjaus (Tällä hetkellä minulla ei ole valitettavasti tilaa uusille terapioille, vain yksittäiset neuvontakäynnit.)

Varaa aika

Hemmilä Irja - Psykoterapeutti, johdon ja esimiesten työnohjaaja

Hemmilä Irja

Psykoterapeutti, johdon ja esimiesten työnohjaaja

Osaamisalue yksilö-, parisuhde- ja perheongelmat, kriisit, päihdeongelmat, riippuvuusongelmat, työnohjaus, elämän kriisitilanteet, unettomuus, uupumus, stressi, tunnelukkotyöskentely (skeematerapia), mielenterveyshäiriöt (mm. masennus, ahdistuneisuus, syömishäiriöt).

Otan vastaan yksilöitä, pareja sekä perheitä. Työskentelyotteeni on kognitiivinen, mutta käytän työssäni useita eri menetelmiä aina asiakkaan tilanteen huomioiden. Työskentelyni on tavoitteellista ja asiakaslähtöistä. Käynnit vastaanotollani voivat olla joko yhden kerran neuvontakäyntejä tai suunnitellusti lyhytterapeuttista tai pitkäkestoista.

Koulutus terveystieteiden maisteri, erityistason perheterapia, psykiatrinen sairaanhoitaja, johdon ja esimiesten työnohjaajakoulutus

Kelapätevyys perheterapia ja vanhempain ohjaus

Varaa aika

Honkanen Henna - Psykologi, PsM

Honkanen Henna

Psykologi, PsM

Olet tervetullut pohtimaan elämäntilannettasi ja sen haasteita kanssani, lyhyt- tai pitkäkestoisesti. Tärkeimmät arvot työssäni ovat läsnäolo, kunnioitus ja tasavertaisuus. Halutessasi voimme käyttää apuna myös erilaisia kehollisia ja kokemuksellisia harjoituksia tai tehtäviä tapaamisten välillä. Sovitaan yhdessä sinun tilanteeseesi sopivin tapa työskennellä.

Osaamisalue Olen työskennellyt aikuispsykiatriassa 8 vuotta. Osaamisalueitani ovat mielenterveyden ongelmat ja elämänkriisit, skeematerapia (tunnelukkotyöskentely), itsemyötätunto, lääkkeettömät ahdingonsietokeinot, taitoharjoittelu tunne-elämän epävakauteen, tietoisuustaidot sekä vaikeiden tunteiden kanssa työskentely. Tapaamiset kanssani voivat olla yksilö- ja parityöskentelyä tai ryhmämuotoisia.

Koulutus Psykologian maisteri, laillistettu psykologi, kognitiivisen työotteen menetelmäkoulutus 2012-2014, skeematerapian toimipaikkakoulutus 2016-2017, useita lyhyempiä koulutuksia ja työnohjausta liittyen tunnesäätelytaitoihin, itsemyötätuntoon ja mielialahäiriöiden hoitomenetelmiin.

Vastaanottokielet suomi, englanti

Varaa aika

Huolman Anne - Perheterapeutti, uusperheneuvoja

Huolman Anne

Perheterapeutti, uusperheneuvoja

Jos tarvitset uusperheneuvontaa, yksilö-, pari- tai perheterapiaa, olet lämpimästi tervetullut yksin, yhdessä puolisosi, kumppanisi, ex-puolisosi, perheenjäsenesi tai koko perheesi kanssa, sateenkaariparina tai – perheenä vastaanotolleni. Työskentelyni tavoitteena on löytää yhdessä ratkaisuja ja keinoja, jotka auttavat sinua tai teitä eteenpäin elämänkriisi- tai muutoskohdissa sekä voimaan paremmin.

Osaamisalue uusperheneuvonta, parisuhde-, ero- ja perheongelmat, elämänkriisit, lapsettomuus, erityisherkkyys, tunnetyöskentely, liike-elämän ja yrittäjyyden tuntemus.

Työskentelyssäni minulle on tärkeää asiakkaan kohtaaminen, luottamuksen rakentuminen, asiakkaan kokemus hyväksytyksi tulemisesta ja asiakkaan rinnalla kulkeminen. Työskentelyni tavoitteena on löytää yhdessä asiakkaan kanssa ratkaisuja ja keinoja, jotka auttavat häntä eteenpäin elämänkriisi- tai muutoskohdissa sekä voimaan paremmin. Tehtävänäni on antaa asiakkaalle tietoa, tukea, työkaluja ja toivoa.
Uusperheneuvonta, yksilö-, pari- ja perheterapia, myös sateenkaariparit ja -perheet. Vastaanotolle voi tulla yksin, yhdessä puolison, kumppanin, ex-puolison, perheenjäsenen tai koko perheen kanssa.

Koulutus perheterapeutti, uusperheneuvoja

Varaa aika

Härkälä Sirpa - Psykoterapeutti, mindfulness-ohjaaja

Härkälä Sirpa

Psykoterapeutti, mindfulness-ohjaaja

Lähdetään yhdessä kohti kaipaamaasi muutosta ja sitä kautta vahvistamaan itsetuntemustasi ja hyvinvointiasi. Lähdetään sitä kohti tutkivan ja voimavaroja tukevan keskustelun avulla hyödyntäen mahdollisesti myös kehollisia lähestymistapoja, mindfulnessia ja hengitysharjoituksia.

Osaamisalue Minulla on yli 20 vuoden kokemus terapiatyöstä nuorten ja aikuisten kanssa. Luokseni voi tulla niin mielenterveys- ja riippuvuusongelmien kuin elämän erilaisten kriisienkin kanssa.

Työskentelytapani lähtökohtina ovat opittujen käyttäytymismallien tunnistaminen sekä omien tunteiden ja reaktioiden havainnoiminen ja tutkiminen yhdessä. Olen valmis sitoutumaan terapiasuhteeseen ajaksi, joka on sinulle tarpeellinen. Teen yksilö- ja pariterapiaa.

Koulutus VTM, sosiaalityöntekijä, Psykodynaaminen  kriisipsykoterapeutti, Ratkaisukeskeinen valmentaja, Mindfulness-ohjaaja, Täydennyskoulutus psykoanalyyttiseen pariterapiaan

Kelapätevyys Nuorten ja aikuisten psykoterapia, vanhempain ohjaus

Varaa aika

Ilkka Milja - Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti

Ilkka Milja

Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti

Olet tervetullut terapiaan ihan omana itsenäsi. Kaikki tarvittava valmistautuminen on jo tapahtunut alettuasi pohtimaan mahdollista tuloasi. Ensimmäisillä kerroilla toivon kuulevani perusasioita sinusta: kuka olet, mistä tulet ja mitä toivot terapialta — tutustutaan ja annetaan luottamuksen kasvaa. Siitä jatkamme työskentelemällä sinulle sopivaan tahtiin.

Osaamisalue Perheterapia, pariterapia, perheterapeuttinen yksilöterapia, seksuaaliterapia- ja neuvonta. Akuutit elämänkriisit ja traumat, työnohjaus

Koulutus sairaanhoitaja (1995), seksuaalineuvoja (2005), perheterapeutti ET (2010), perheterapeutti VET (2012), seksuaaliterapeutti (2015), EMDR koulutus 1&2 (2017)

Kelapätevyys Perheterapia

Varaa aika

Janhonen Heli - Ihminen tavattavissa –mentor, seksuaalineuvoja, päihdeläheisterapeutti

Janhonen Heli

Ihminen tavattavissa –mentor, seksuaalineuvoja, päihdeläheisterapeutti

Kuljen rinnallasi elämän taitekohdissa ja kriiseissä. Kokemukseni mukaan voimavarat ja yhteys muihin ihmisiin löytyvät kyvystä pysähtyä ja olla läsnä ensin itselle. Haitallisten uskomusten ja menneisyyden kokemusten työstäminen saattaa joskus olla viisasta, jotta muutos on kestävää. Työskentelen kanssasi ajattelun, kokemuksen ja tunteiden tasolla.

Osaamisalue Ihminen tavattavissa –mentoroinnin ytimessä on yhteyden luominen, sekä ihmisessä että ihmisten välillä. Työskentelyäni ohjaa läsnäolo, rehellisyys ja kohtaaminen. Asiakkaitani ovat yksityishenkilöt, pariskunnat ja työyhteisöt. Lisäksi erikoisalueenani on tukea päihderiippuvuutta sairastavien läheisiä. Ajattelen, että ihminen on fyysinen, psyykkinen, emotionaalinen ja henkinen kokonaisuus, ja kestävä muutos syntyy näiden kaikkien tasojen löytämisestä ja tutkimisesta. Ihminen tavattavissa -mentorointi on rinnalla kulkemista, läsnä olevaa kuuntelua ja keskustelua. Ihmisenä, ja samalla ammattilaisena, olemista toiselle ihmiselle. Työskentelyn aikana tuetaan mm. asiakkaan itsetuntemusta, eheytymistä, haitallisista uskomuksista ja toimintatavoista vapautumista, eteen tulevien kipukohtien kohtaamista ja tunteiden käsittelyä. Työskentelyn aikana käytän keskustelun lisäksi tilanteeseen sopivia kokemuksellisia menetelmiä. (Kts liite)

Koulutus Ihminen tavattavissa –mentor (4 v), lukuisia syventäviä koulutuksia terapia-alaan liittyen

Vastaanottokielet suomi, englanti

Varaa aika

Jokimies Päivi - Pari-ja perhepsykoterapeutti, seksuaaliterapeutti ja sosiaalityöntekijä

Jokimies Päivi

Pari-ja perhepsykoterapeutti, seksuaaliterapeutti ja sosiaalityöntekijä

Välillä on aika hengähtää ja arvioida omaa elämää uudesta näkökulmasta. Terapeutti
auttaa yksilöitä ja pareja kehittämään ideoita siitä, miten elää rikasta elämää. Terapia voi lisätä valinnan mahdollisuuksia, vapauttaa elämää kahlehtivista tekijöistä ja vahvistaa omia kykyjä. Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni, yksin tai yhdessä.

Osaamisalue Terapeuttina työskentelen yhdistellen eri terapiamuotoja. Kohtaan ihmisen fyysisenä, psyykkisenä, henkisenä ja emotionaalisena olentona. Uskon, että ymmärtävä, salliva ja neuvotteleva läsnäolo terapiassa luo parhaat mahdollisuudet turvallisen vuorovaikutussuhteen rakentumiseen ja sitä kautta ihmisen muuttumiseen.
Olen toiminut yksityisesti paripsykoterapeuttina vuodesta 2010. Kohtaamillani ihmisillä on ollut elämässään kuormittavuutta perhe- tai työelämän muutosvaiheista, kommunikointivaikeuksista, perheenjäsenen sairastumisesta, riippuvuuksista, omasta jaksamisesta ja omaan identiteettiin liittyvistä asioista.
Erikoisalaani ovat olleet vuodesta 2005 päihde- ja mielenterveysongelmat. Olen myös työskennellyt vanhempien ja lasten kanssa sekä erilaisten seksuaalisten kysymysten parissa. Vastaanotollani olen kohdannut myös ihmisiä, joilla on ollut hyvin traumaattisia elämänkokemuksia.
Terapiatyön lisäksi olen toiminut myös työnohjaajana.

Koulutus Paripsykoterapeutti, Seksuaaliterapeutti, seksuaalineuvoja, työnohjaaja (1-vuotinen työnohjaajakoulutus koulutetuille perheterapeuteille), erityistason perheterapeutti, sosiaalityöntekijä ja seurakuntakuraattori.

Kelapätevyys Pari- ja perheterapia sekä vanhempain ohjaus

Varaa aika

Karlsson Solveig - Psykoterapeutti

Karlsson Solveig

Psykoterapeutti

Minun puoleeni voi kääntyä kaikissa parisuhdeongelmissa ja -kriiseissä, joko parina tai yksin. Suomenkielen lisäksi teen työtä ruotsiksi ja englanniksi.

Osaamisalue Olen tehnyt pariterapiaa vuodesta 1984. Sen lisäksi on pitkäaikainen kokemus perheneuvola työstä. Vuodesta 2007 olen toiminut ammatinharjoittajana vakituisen työni ohella

Koulutus Valt.kand. Valmistuin vaativan erityistason perheterapeutiksi 1998 (SMS) ja sain oikeuden käyttää Terveydenhuollon Oikeusturvakeskuksen suojattua psykoterapeutin nimikettä 1995

Pääasiallinen viitekehys Tunnekeskeinen pariterapia, jonka pätevyyden olen saanut 2013 (ICEEFT). Olen pätevöitynyt Tunnekeskeiseen pariterapiaan ja menetelmän työnohjaajaksi. Certified EFT Therapist and Supervisor. Menetelmä on kehitetty ja tutkittu Kanadassa. Viitekehys perustuu kiintymyssuhdeteoriaan. Yhdistän myös työhöni traumateorian viitekehystä josta olen suorittanut silmäliiketerapian molemmat tasot

Vastaanottokielet suomi, ruotsi, englanti

Varaa aika

Korhonen Elina - Seksuaaliterapeutti, seksuaalineuvoja

Korhonen Elina

Seksuaaliterapeutti, seksuaalineuvoja

Autan sinua luomaan yhteyden omaan seksuaaliseen minäkuvaasi, vahvistamaan voimavarojasi, luomaan terveitä rajoja sekä etsimään arkipäivään konkreettisia selviytymiskeinoja. Voit hakeutua vastaanotolleni esimerkiksi seksuaalisissa itsetuntokysymyksissä, seksiin liittyvien pelkojen ja traumaattisten seksuaaliongelmien selvittämisessä, kommunikaatio-ongelmissa tai pakonomaisessa seksuaalikäyttäytymisen hoidossa.

Osaamisalue Seksuaaliterapia yksilöille ja pareille

Having a problem with sex isn’t uncommon, and many people will experience sexual issues that may cause difficulties in relationships, as well as mental health problems like depression. As a qualified sexual  therapist I can offer counseling and search together with you solutions to your problems and strengthen your sexual self-esteem and understanding. I counsel individuals and couples of all ages.

Koulutus VTM, seksuaaliterapeutti, seksuaalineuvoja

Vastaanottokielet suomi, englanti

Varaa aika

Koskinen Juha - Psykoterapeutti, perheterapeutti, sosiaalityöntekijä

Koskinen Juha

Psykoterapeutti, perheterapeutti, sosiaalityöntekijä

Erilaisissa kriiseissä, muutoksissa ja elämän solmukohdissa yksilöt, parit ja perheet saattavat tarvita apua. Terapiassani näihin tilanteisiin liittyviä ajatuksia ja tunteita sekä kehollisia reaktioita voidaan yhdessä tarkastella turvallisessa ja arvostavassa ilmapiirissä. Lähestymistapani on voimavarakeskeistä, moniäänistä ja tunnekeskeistä.

Osaamisalue Terapeuttina minulla on dialoginen, voimavarakeskeinen ja tunnekeskeinen lähestymistapa. Lastensuojelun sijoitettujen lasten perhehoidosta minulla on sosiaalityöntekijänä ja erityissosiaalityöntekijänä 15 vuoden kokemus. Viimeiset vuodet olen toiminut perheneuvolan sosiaalityöntekijänä ja perheterapeuttina yksilöiden, parien ja perheiden kanssa. Olen mm. toiminut kouluttajana vanhempien Ihmeelliset vuodet ryhmissä (jotka on tarkoitettu käytöshäiriöisten pienten lasten vanhemmille, jotka haluavat uusia kasvatuksellisia keinoja haastaviin tilanteisiin) ja sijaisvanhempien Pride-ryhmissä. (Pride valmennus on tarkoitettu sijais- ja adoptiovanhemmuutta harkitsevien ennakkovalmennukseksi.) Myös urheiluun liittyvät vanhemmuuden ja perheen kysymykset ovat erityisosaamistani.

Koulutus Psykoterapeutti, perheterapeutti, sosiaalityöntekijä ja valtiotieteiden maisteri. Tunnekeskeisessä pariterapiassa minulla on syventävät opinnot.

Kelapätevyys perheterapia sekä vanhempain ohjaus

Varaa aika

Krogell Britt - Psykoterapeutti

Krogell Britt

Psykoterapeutti

” Autan teitä mielelläni parisuhteenne pulmissa ja ratkaisemattomissa ongelmissa. Ongelmat voivat olla vaikeudet kommunikoinnissa, jatkuvat riidat, uskottomuus tai eron uhka. Usein on helpompi ymmärtää puolisoansa ja tulla itse kuulluksi kolmannen osapuolen läsnäollessa. Yksilökäynnit ovat myös mahdollisia  parisuhdeasioissa tai osana pariterapiaa. ”

”Jag hjälper gärna om ni har trassel eller olösta problem i ert parförhållande. Problemen kan vara, kommunikationssvårigheter, ständiga gräl, otrohet eller risk för skiljsmässa. Det är ofta lättare att förstå sin partner, och att själv bli förstådd då en utomstående objektiv person är närvarande. Det går också bra att komma individuellt i parrelationsfrågor eller i samband med parterapin.

Osaamisalue Pariterapia, perheterapia sekä pariterapeuttiset yksilökäynnit.
Olen työskennellyt pitkään perheterapeuttina perheneuvolassa ja myöhemmin lähes 10 vuotta psykoterapeuttina pariterapiayksikössä.

Parterapi, familjeterapi samt individuella samtal i parrelationsfrågor.
Jag har lång arbetserfarenhet som familjeterapeut på familjerådgivningsbyrå samt närmare 10 års erfarenhet som psykoterapeut på en parterapienhet.

Koulutus Valt.kand. Erityistason perheterapiakoulutus, Pariterapian täydennyskoulutus, Syventävä tunnekeskeinen pariterapia-koulutus ( Core Skills )

Pol.kand. Familjeterapeut på specialnivå ( ÅA ), Fortbildning i parterapi, Fördjupade kunskaper i emotionellt, fokuserad parterapi ( Core Skills )

Vastaanottokielet suomi, ruotsi

Varaa aika

Lehtonen Mika - Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti

Lehtonen Mika

Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti

Psykoterapeutti, edesmennyt Martti Siirala, on hienosti muotoillut: ”mikä ei tule jaetuksi, tulee jonkun kannettavaksi.” Siksi jo pelkästään vaikeiden ja raskaiden asioiden ääneen sanominen eli niiden jakaminen helpottaa taakkaa. Mietimme yhdessä miten löytää uusia tapoja suhtautua mieltäsi painaviin asioihin ja etsimme sinulle niihin sopivimpia ratkaisuja.

Osaamisalue Perheterapia, pariterapia, perheterapeuttinen yksilöterapia, seksuaaliterapia- ja neuvonta. Akuutit elämänkriisit (mm. ero, sairastuminen, äkilliset menetykset, seksuaalisuuteen liittyvät kriisit). Poikien ja miesten elämänhallintaan liittyvät asiat.

Koulutus psykiatrinen sairaanhoitaja (1992), perheterapeutti ET (2001), seksuaaliterapeutti (2006), perheterapeutti VET (2012), paripsykoterapeutti (2017)

Varaa aika

Leinonen Tuija - Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti, työnohjaaja

Leinonen Tuija

Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti, työnohjaaja

Osaamisalue Perheterapia, pariterapia, perheterapeuttinen yksilöterapia, kognitiivinen viitekehys yksilöterapiassa, seksuaaliterapia- ja neuvonta sekä työnohjaus.

Koulutus psykiatrinen sairaanhoitaja (1995), seksuaalineuvoja (2004), seksuaaliterapeutti (2006), perhe -ja parisuhdepsykoterapeutti (2010), työnohjaaja STOry (2017) ja kognitiivinen psykoterapeutti (2017-2020 valmis)

Kelapätevyys Perheterapia ja vanhempainohjaus

Varaa aika

Markova Keijo - Psykologi, Psykoterapeutti

Markova Keijo

Psykologi, Psykoterapeutti

Haluan olla tukenasi silloin, kun kohdallesi osuu elämänhaasteita, joiden kohtaaminen yksin tuntuu ylivoimaiselta. Nämä haasteet ja kriisit voivat liittyä parisuhteeseen, seksuaalisuuteen tai täysin yksillölliseen kehityshaasteeseesi. Jos haet muutosta elämääsi tai koet, että haluaisit saada elämältä tai läheisistä ihmissuhteistasi enemmän, olen sinun käytettävissäsi.

Osaamisalue Pari- ja yksilöterapia, lapsen tulon ja vanhemmuuden haasteet parisuhteelle, yksilön kasvun ja kehittymisen näkökulma, seksuaali- ja muiden riippuvuuksien terapia, erotyöskentely. Parityöskentelyssä viitekehyksenä Tunnekeskeinen pariterapia.

Koulutus Psykologi, psykoterapeutti, pari- ja perheterapeutti

Vastaanottokielet suomi, englanti

Kelapätevyys Yksilö-, pari- ja perheterapia

Varaa aika

Mattila Marika - Psykologi PsM, työterveyspsykologi

Mattila Marika

Psykologi PsM, työterveyspsykologi

Tavoitteeni on auttaa sinua kohtaamaan elämänvaikeutesi ja niiden tuomat useimmiten hankalat tunteet. Työskentelyssäni näkyy psykologin koulutuksen tuoma ymmärrys ihmismielestä ja tutkitut menetelmät terapiatyössä. Vastaanotollani olen läsnä sinua varten kiireettömästi ja hyväksyvästi.

Osaamisalue Terapiatuki sekä yksityis- että työelämän vaikeuksissa. Minulla on laaja kokemus ahdistuksen, masennuksen ja tunne-elämän vaikeuksien hoidosta. Kriisityöskentely elämän kipupisteissä, työuupumus ja unettomuuden hoito ovat myös erityisalaani. Minulla on lisäksi kokemusta työskentelystä vanhemmuuteen liittyvien kysymysten kanssa (etenkin tapauksissa joissa vanhemmalla itsellään on psyykkistä oireilua) ja voit tulla vastaanotolleni mm. saamaan tukea ja ohjausta lapsen tunnetaitojen kehitykseen. Perehtyneisyyttä lähisuhdeväkivallan ehkäisyyn ja hoitoon. Tarjoan lisäksi psykoterapianeuvontaa. Käynnit vastaanotollani voivat olla joko yhden kerran neuvontakäyntejä tai suunnitellusti pitkäkestoista tai lyhytterapeuttista.

Olen työskennellyt psykiatrisissa sairaaloissa, psykiatrian poliklinikalla sekä työterveydessä. Työskentelyni pohjautuu integratiiviseen työotteeseen, jossa työskentelytavat nousevat asiakkaan yksilöllisistä tarpeista.

Koulutus Psykologi PsM, työterveyspsykologin erikoistumiskoulutus, integratiivisessa psykoterapiakoulutuksessa (Jyväskylän yliopisto v. 2016-2020).

Vastaanottokielet: suomi, englanti

 

Varaa aika

Mäkelä Mirjami - Psykologi

Mäkelä Mirjami

Psykologi

Osaamisalue Yksilöt, pari – ja perhesuhdeongelmat, pitkäkestoinen terapia, lyhytterapia, yksittäiset käynnit ja konsultaatio. Työskentelyssäni nojaan eniten objektisuhdeteoreettiseen eli psykodynaamiseen viitekehykseen. Toinen työskentelyni kivijalka on pitkä työkokemukseni monipuolisissa psykologin tehtävissä niin nuorisokodissa kuin yrityksissä. Työskentelyotteeni on perehtyvä ja asiakasta arvostava.

Koulutus Psykologian maisteri (1997), laillistettu psykologi

Vastaanottokielet suomi, englanti

Varaa aika

Niemelä Teija - Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti

Niemelä Teija

Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti

Haluan luoda sinulle turvallisen, lämpimän ja luottavan ilmapiirin, jossa voimme yhdessä tutkia tilannettasi, hakea uusia näkökulmia ja työskennellä tavoitteellisesti kohti muutosta. Ongelmasi voivat liittyä parisuhteen toimivuuteen, vanhemmuuteen, mielenterveyden pulmiin tai seksuaalisuuteen. Käytän laajasti kognitiivisia ja tunnekeskeisiä yksilö- ja paripsykoterapiamenetelmiä, jotta sinä yksilönä tai te parina tulisitte kohdatuiksi, kuulluiksi ja autetuiksi oman tilanteenne kanssa.

Osaamisalue Yksilö- ja pariterapia, seksuaaliterapia, tunnekeskeinen terapia (perus- ja jatko-opinnot)

Koulutus YTM, kognitiivinen yksilöpsykoterapeutti (VET/kouluttaja), integratiivinen paripsykoterapeutti (ET), seksuaaliterapeutti (Väestöliiton koulutus)

Vastaanotto Seksuaalisuuden kysymykset ja ongelmat (yksilöt ja parit), seksuaalitraumat, pariterapia

Kelapätevyys Yksilö- ja paripsykoterapia

Varaa aika

Nojonen Sanna - Psykoterapeutti, Mindfulness-ohjaaja

Nojonen Sanna

Psykoterapeutti, Mindfulness-ohjaaja

Olen aidosti läsnä auttamassa sinua, tarvitsitpa sitten lyhyempää tai pidempää tukea elämässäsi. Voin auttaa sinua löytämään voimavarat ja taidot, joilla pystyt selviytymään tilanteessasi tai tarjota sinulle kuuntelijaa, rinnalla kulkijaa tai peiliä. Yhdessä voimme poistaa esteitä, jotta saat elää itsesi näköistä elämäntäyteistä elämää.

Osaamisalue Ratkaisukeskeinen/integratiivinen lähestymistapa yksilöille ja pareille. Olet tervetullut pienten tai suurten haasteelliseksi kokemiesi asioiden kanssa. Ne voivat liittyä esim. ihmissuhteisiin, elämän kriiseihin, mielialaongelmiin, itsetuntoon, pelkoihin, traumaattisiin kokemuksiin tai suruun. Olen työskennellyt pitkään asiakkaiden kanssa, joilla on ollut raskauteen tai lapsettomuuteen liittyviä psyykkisen tuen tarpeita, kuten lapsen menetys, vakava sairaus, synnytyspelko tai -trauma. Ohjaan myös synnytyspelkoisten odottajien ryhmiä.

Työskentelytapani on ihmistä kunnioittava ja arvostava. Lähden työskentelyssäni liikkeelle yksilöllisestä maailmasta käsin käyttäen erilaisia psykoterapeuttisia menetelmiä.

Koulutus Ratkaisukeskeinen/integratiivinen psykoterapeutti ET (2014), kätilö/sairaanhoitaja AMK (2005), Mindfulness-ohjaaja CMF® (2017), pari -ja perheterapeutti koulutuksessa.

Kelapätevyys Aikuisten yksilöpsykoterapia

Vastaanottokielet suomi, englanti

Varaa aika

Nyholm Mikaela - Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, diplomoitu Coach, pedagooginen valmentaja, Fil.kand.

Nyholm Mikaela

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, diplomoitu Coach, pedagooginen valmentaja, Fil.kand.

Osaamisalue Yksilö- ja pariterapia, sekä nuoret että aikuiset.
Elämän kriisitilanteet (kuten läheisen kuolema, avioero, taloudelliset ongelmat jne), uupuminen, syömishäiriöt, läheisriippuvuus, nuoren aikuisen elämänhallinta ja parisuhdeongelmat. Ratkaisukeskeisesti ja holistisesti lähestymme yhdessä elämän haasteita. Asiakkaan omat voimavarat ovat keskeinen osa terapiaa. Tärkeintä terapiasessiossa on aito empaattinen kohtaaminen jossa katsomme kokokonaiskuvaa ja luomme mahdollisuuuksia ongelman ratkaisuihin.

Mitt förhållningssätt i terapiarbetet är ett ärligt, öppet och fördomsfritt bemötande där klientens egna resurser är i fokus.
Lösningsfokuserad terapi lämpar sig för problematik i livskriser(som exempelvis skilsmässa, dödsfall, ekonomiska svårigheter), utmattning, ätstörningar, när- och medberoende, livshanteringsfrågor hos den unga vuxna och vuxna, samt svårigheter och utmaningar i parförhållandet.

In solution focused therapy we mainly discover and work with our own resources and strengths in making progress and solving problems like life crisis, life management (both youth and adults), eating disorders, relationship problems, codependency and stress.
Through genuine, holistic treatment and meeting we work together to find tools for solutions..

Vastaanottokielet suomi, ruotsi, englanti

Varaa aika

Oksala Ulla - Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti

Oksala Ulla

Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti

Joskus elämä muuttuu arvaamattomaksi, haasteelliseksi kriisin, sairauden tai menetyksen vuoksi. Voit varata ajan vastaanotolleni, kun mietit henkilökohtaista elämääsi, pohdit parisuhdettasi tai haluat keskustella vanhemmuuteen liittyvistä kysymyksistä.

Osaamisalue Yksilö- ja pariterapia, seksuaaliterapia ja -neuvonta. Ratkaisukeskeinen lähestymistapa ja pariterapiaa teen tunnekeskeisellä työotteella.

Akuutit elämänkriisit, parisuhteeseen liittyvät kysymykset ja oman henkilökohtaisen elämän pohtiminen, suuttumuksen hallinta. Seksuaalisuus ja siihen liittyvät kysymykset (esim. sukupuoli-identiteetti ja seksuaalisuuden moninaisuus, addiktiot, haluttomuus, haluttomuuden eritahtisuus parisuhteessa). Myös miesten elämään liittyvät haasteet kuuluvat osaamisaluueseeni pitkän työkokemukseni kautta. Työssani hyödynnän myös luovia menetelmiä (esim. kirjoittaminen, musiikki keskustelun tukena) ja kehollisia menetelmiä (esim.  kehon tuntemusten tunnistaminen).

Koulutus erityistason psykoterapeutti (2011), seksuaaliterapeutti (2017), seksuaalineuvojakoulutus (päättyy 05/18). Tunnekeskeisen pariterapian peruskoulutus EFT (2016). Pohjakoulutukseltani olen lastenhoitaja, sosionomi (AMK), filosofian maisteri.

Kelapätevyys Aikuisten ja nuorten yksilöterapia sekä nuorten terapioiden vanhempain ohjaus.

Varaa aika

Perkiömäki Annamaija - Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Perkiömäki Annamaija

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Jokainen ihminen tarvitsee joskus kuuntelijaa ja tukijaa, joka auttaa löytämään uusia näkökulmia vaikeissa elämäntilanteissa. Joskus on haasteellista selvitä yksin. Minä voin olla tukijasi empaattisesti myötäeläen ja kuunnellen. Yhdessä löydämme ratkaisun sinussa olevista voimavaroista ja vahvuuksista.

Osaamisalue Sisäilmaongelmat (toimittanut 2015 aiheesta tietokirjan), yksinäisyys, ajankäytönhaasteet, ikääntymisen ja eläköitymisen ongelmat, työttömyys sekä työssä jaksaminen ja uupuminen (lopputyö pelolla johtamisesta).  Lyhytterapiassa keskitytään ratkaisuihin, ei ongelmiin. Se on matalan kynnyksen terapiaa, joka on ratkaisuun pyrkivää ja tulevaisuuteen katsovaa.

Koulutus Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, lähihoitaja

 

Varaa aika

Pettersson Sari - Psykoterapeutti, paripsykoterapeutti, perheterapeutti, työnohjaaja/valmentaja

Pettersson Sari

Psykoterapeutti, paripsykoterapeutti, perheterapeutti, työnohjaaja/valmentaja

Olen apunasi kun haluat ymmärtää paremmin itseäsi, kumppaniasi tai tapaasi toimia, reagoida ja tuntea. Elämässä voi tapahtua asioita, jotka aiheuttavat pelkoa, ahdistusta, surua, masentuneisuutta ja erilaiset traumaattiset kokemukset sekä riippuvuudet voivat kuormittaa mieltä. Olet myös tervetullut kun koet tarvetta pysähtyä elämäsi äärelle pohtimaan sitä läsnä olevassa sekä empaattisessa vuorovaikutuksessa.

Osaamisalue Työotettani kutsutaan ratkaisukeskeiseksi ja integratiiviseksi, näiden lisäksi hyödynnän työssäni monipuolista koulutustani, pitkää työhistoriaa sekä elämänkokemusta. Psykoterapian lisäksi työkokemukseni kertyy mm. sosiaalialalta, liike-elämästä sekä yrittäjyydestä. Työnojausta/valmennusta toteutan erilaisten työryhmien kanssa.

Koulutus Psykoterapeutti,  paripsykoterapeutti, perheterapeutti, ratkaisukeskeinen yksilöpsykoterapeutti (valm.-19), ratkaisukeskeinen kuvataidepsykoterapeutti (valm.- 19), NLP- master, Rentoutusohjaaja, MB life coach, Mental Management.

Kelapätevyys Paripsykoterapia, perheterapia sekä vanhempain ohjaus.

Varaa aika

Pietikäinen Jonna - Seksuaaliterapeutti

Pietikäinen Jonna

Seksuaaliterapeutti

Osaamisalue Voit tulla vastaanotolleni kaikissa seksuaalisuuden kysymyksissä ja haasteissa, yksin tai yhdessä kumppanin/kumppaneiden kanssa. Vastaanotollani käsiteltäviä aiheita ovat mm. seksuaalisen halun puute, seksiaddiktiot, seksuaalisten toimintojen häiriöt, seksuaali-identiteetin pohtiminen, parisuhteen kommunikaatiohaasteet ja uskottomuus. Taustakoulutukseni myötä raskauden, synnytyksen ja imetyksen jälkeinen seksuaalisuus sekä pikkulapsiaika ovat erityisosaamistani.

Työotteeni on integratiivinen, mutta käytän työssäni vahvasti HOT -terapian (hyväksymis- ja omistautumisterapian) näkökulmaa. Kohtaan Sinut vastaanotollani yksilöllisesti, luottamuksellisesti ja kunnioittavasti.

Koulutus Seksuaaliterapeutti, seksuaalineuvoja, kätilö/sairaanhoitaja (AMK), Tunnekeskeisen pariterapian peruskurssi (EFT)

Vastaanottokielet suomi, englanti

Varaa aika

Pitkäniitty Sirpa - Psykologi, psykoterapeutti

Pitkäniitty Sirpa

Psykologi, psykoterapeutti

Osaamisalue Paripsykoterapia, perhepsykoterapia, työnohjaus, sovittelutyöskentely. Vanhemmuuden ohjaus- ja neuvonta keskustelut, eroauttaminen, supportiviset keskustelut omaan elämään liittyvistä asioista. Vastaanotolleni voi tulla yksin, kumppanin kanssa tai perheenä.
Lähestymistapani työskentelyssäni on voimavaraistumiseen tähtäävä ja tarkastelen asioita kokonaisvaltaisesti. Olen tehnyt töitä niin eri ikäisten kuin erilaisissa elämäntilanteissa olevien perheiden kanssa. Ansioluettelo ja tarkempi työhistoria on löydettävissä Linked In -sivustolta.

Koulutus Seksuaalineuvojakoulutuksessa (valmistum. 2019), asiantuntija tuomioistuinsovitteluissa lapsiasioissa (follo -sovittelu), Paripsykoterapiakoulutus ( 2014), Perheterapiakoulutus ( 2012), oikeuspsykologian opinnot (2008), Psykologian Maisteri (2002)

Kelapätevyys Pariterapia, perheterapia, vanhempainohjaus

Vastaanottokielet suomi, englanti (pääosin ohjaus- ja neuvonta)

Varaa aika

Rihu Marja - Psykoterapeutti

Rihu Marja

Psykoterapeutti

Haluan antaa sinulle, ja teille, hyvän kokemuksen kuulluksi ja ymmärretyksi tulemisesta. Minulla on vahva luottamus siihen, että paneutumalla yhdessä teidän tilanteeseenne, pystymme avaamaan lukkotilanteita ja saamaan ymmärrystä kummankin kokemukseen. Tätä kautta muutos ja ratkaisujen löytyminen tulee mahdolliseksi.Osaamiseni keskittyy pääasiassa parisuhteen problematiikkaan, mutta minulla on myös pitkä kokemus perheiden kanssa työskentelystä.

Osaamisalue Pari-ja perheterapia, perehtyneisyys varsinkin tunnekeskeiseen (EFT) pariterapiaan sekä lyhytkestoinen, tukea antava yksilöterapia. 10 vuoden ajan olen työskennellyt päätoimisesti pariterapiatoiminnan pariterapeuttina. Tätä ennen minulla on pitkä yli 10 vuoden kokemus perheneuvolatyöstä.

Koulutus Olen kasvatus- ja perheterapiaan erikoistunut sosiaalityöntekijä sekä erityistason perheterapeutti. Olen suorittanut Väestöliiton pariterapiakoulutuksen sekä tunnekeskeisen pariterapian syventävät opinnot.

Varaa aika

Rinne Päivi - Psykoterapeutti, perheterapeutti, seksuaaliterapeutti, sosiaalikasvattaja

Rinne Päivi

Psykoterapeutti, perheterapeutti, seksuaaliterapeutti, sosiaalikasvattaja

Olen valmis auttamaan ja tukemaan vaikeuksissa, jotka tuottavat sinulle ristiriitoja ja ongelmia. Tavoitteena on löytää niihin yhdessä ratkaisuja ja vastauksia. Olet tervetullut vastaanotolleni itseäsi, parisuhdettasi tai seksuaalielämääsi koskevien huolten kanssa.
Lisäksi teen perheterapiaa mm. uusioperheiden kanssa sekä autan lasten kasvatukseen liittyvissä kysymyksissä.

Osaamisalue Terapiassa keskustellaan asiakkaan tai asiakkaiden tilanteesta ja ajankohtaisista vaikeuksista ja pyritään yhdessä etsimään niihin vastauksia ja ratkaisuja. Asiakkaana on koko perhe tai mukana voi olla osa perheenjäsenistä. Terapioissa voidaan keskustella mm. perheen sisäisissä vuorovaikutus ja kommunikaatio-ongelmissa, parisuhdevaikeuksissa ja kriiseissä, vanhemmuuden tukeminen lasten eri kehitysvaiheissa, perheen erilaisten pulma- ja muutostilanteiden yhteydessä ja seksuaalielämään liittyvät vaikeudet.

Vastaanotot pariterapia, paripsykoterapia, seksuaaliterapia, yksilöterapia, perheterapia, vanhempainohjaus, työnohjaus sosiaalialan ja terveysalan henkilöstölle

Kelapätevyys paripsykoterapia

Varaa aika

Räisänen Jonna - Seksuaaliterapeutti

Räisänen Jonna

Seksuaaliterapeutti

Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni täysin omana itsenäsi. Sinulla on mahdollisuus pohtia, kysyä ja kertoa arimmatkin mieltä painavat asiat, käynnit ovat ehdottoman luottamuksellisia. Työskentely on integratiivista, eli asiakastilanteeseen sovelletaan sopivia terapeuttisia lähestymistapoja.

Osaamisalue Vastenmielisyys seksuaalisuutta kohtaan, seksuaalisen nautinnontunteen ja halun puuttuminen. Häpeän, riittämättömyyden ja syyllisyyden tunteet. Suorituspaineet. Oman kehon hyväksymisen vaikeudet, itsetuntoon liittyvät kysymykset. Rinnakkaissuhteet ja uskottomuus. Addiktoitunut seksikäyttäytyminen. Seksuaalisten toimintojen häiriöt (mm. erektio-,siemensyöksy-tai orgasmiongelmat sekä yhdyntäkivut). Omaan seksuaali-ja sukupuoli-identiteettiin liittyvä hämmennys. Raskauden, synnytyksen ja vauva-ajan vaikutus seksuaalisuudelle ja parisuhteelle, pikkulapsiperheen ja vanhemmuuden haasteet. Vastaanotolle voi tulla yksin tai yhdessä kumppanin/kumppaneiden kanssa.

Koulutus Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), auktorisoitu seksuaalineuvoja, terveydenhoitaja/sairaanhoitaja, Tunnekeskeisen pariterapian peruskurssi (EFT)

 

Varaa aika

Sailo Eriikka - Seksuaaliterapeutti

Sailo Eriikka

Seksuaaliterapeutti

Autan sinua ja kumppaniasi löytämään yhteisen ilon parisuhteeseenne, jos se on päässyt katoamaan ruuhkavuosien, uskottomuuden, vakavan sairauden, vulvodynian yms. syiden takia. Vastaanotolleni voit tulla yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa.

Osaamisalue Seksuaaliterapia yksilöille ja pareille.

Käänny puoleeni, jos seksuaalista nautintoasi haittaavat vulvodynia (emättimen alueen kiputila), syöpähoitojen jälkitilat, erektio-ongelmat, ennenaikainen siemensyöksy, seksuaali-identiteettiin liittyvät haasteet tai addiktiot. Tai elämässäsi on kriisi: avioero, työttömyys, menetykset ja surutyö. Löydä seksuaalisuus uudelleen sairauden tai erokriisin jälkeen. Jos olet nuori, voit tulla puhumaan seksin ja seurustelun kysymyksistä.

Parien kanssa työskennellessäni käytän tunnekeskeisen pariterapian menetelmiä. Varaa aika, jos parisuhdettasi kuormittavat seksuaalinen haluttomuus, halujen eriparisuus, aseksuaalisuus, lapsettomuushoidot, raskausaika, lapsiperheen elämä tai uskottomuus. Tarjoan tukea ja ohjausta myös parisuhteen lopettamiseen. Löydät aikani nettiajanvarauksesta seksuaaliterapia-nimikkeen alta.

Olika kriser i parförhållandet otrohet, sjukdomar, addiktioner och erektionsproblem osv. Du kan behöva hjälp och råd för att gå genom skilsmässan i trygghet. Du kan få hjälp med att hitta din sexualitet och för att åter få njutningen efter en allvarlig sjukdom eller skilsmässa.
Du hittar mina tider via vår nettitidsbeställning under rubriken ”seksuaaliterapia”.

I am here to help you find happiness and pleasure in your relationship after serious illness or other crisis. I can also help you with other challenges you may be facing with sexuality, such as erectile dysfunction, loss of sexual desire, identity crisis and porn addiction. I use emotionally focused couples therapy methods when working with couples.
You can book an appointment online for under sexual therapy.

Koulutus  kätilö, terveydenhoitaja, kipusairaanhoitaja, työterveyshoitaja, seksuaaliterapeutti, Tunnekeskeisen pariterapian perusopinnot (EFT)

Vastaanottokielet suomi, ruotsi, englanti

Varaa aika

Salmi Anna - Psykologi, psykoterapeutti

Salmi Anna

Psykologi, psykoterapeutti

Osaamisalue Mielenterveyden ongelmat: lyhyet- ja pidempikestoiset yksilöterapiat, parisuhteen kriisit ja kommunikaation ongelmat. Korostan työssäni hyvää yhteistyösuhdetta ja tasapuolisuutta. Teen pariterapiaa tunnekeskeisellä otteella, mutta myös psykodynaamisesta viitekehyksestä katsoen. Olen tehnyt pitkään töitä perheiden ja parien kanssa, ensin perheneuvolassa ja sittemmin Väestöliiton parisuhdekeskuksessa.

Koulutus Psykologian maisteri (Helsingin yliopisto 2003), Kasvatus ja perheneuvolan erikoistumiskoulutus 2005, Tunnekeskeisen pariterapian peruskurssi (EFT), Psykoterapeutti/ kuvataideterapeutti

Kelapätevyys Yksilöterapia, ryhmät

Varaa aika

Savikurki Pirjo - Psykoterapeutti

Savikurki Pirjo

Psykoterapeutti

Osaamisalue Pari- ja perheterapia. Minulla on pitkä kokemus perheiden kanssa tehtävästä työstä, mm. perheneuvola ja pariterapia. Viime vuodet olen tehnyt pariterapiaa ja perehtynyt siinä tunnekeskeiseen viitekehykseen.

Koulutus fil.maist. (kasvatustiede), sos.työntekijä (pätevöitynyt), työnohjaaja, Valviran laillistama psykoterapeutti (voimavarakeskeinen viitekehys), tunnekeskeinen pariterapia (EFT) sekä Väestöliiton paripsykoterapian intensiivikoulutus.

Vastaanottokielet suomi, englanti

Varaa aika

Sonntag-Wilenius Camilla - Sosiaalityöntekijä, seksuaaliterapeutti, työnohjaaja

Sonntag-Wilenius Camilla

Sosiaalityöntekijä, seksuaaliterapeutti, työnohjaaja

Olen kokenut, osallistuva kuuntelija erilaisia elämän tuomia haasteita työstettäessä. Minulle ominaista on rauhallinen sekä kokonaisvaltainen ja optimistinen työote. Hyödynnän luovuuttani ja laajaa koulutustaustaani. Uudet näkökulmat turhaumiin saattavat mahdollistaa muutoksen.

Jag är en erfaren och engagerad stödperson då du vill bearbeta olika utmaningar som livet medfört. Jag är trespråkig och har oftast ett lugnt samt helhetsmässigt och positivt inriktat arbetssätt. Jag utnyttjar min kreativitet och breda utbildningsbas. Nya perspektiv på sådant, som förorsakat frustration, kan möjliggöra en förändring

I’m an experienced and engaged supportive worker in situations where you seek to work through varying challenges of life. I am trilingual, and tend to work with a calm yet holistic and encouraging orientation. I apply my creativity as well as broad experience and training. New perspectives on frustrating issues may enable change.

Osaamisalue Monikulttuurisuus, pitkäaikaissairaudet, vammautuminen, vanhemmuus, seksuaalinen hyvinvointi, parisuhde, vuorovaikutus, yksilö- tai ryhmätyönohjaus, lapsiasioiden sovittelu.
Koulutus Sosiaalityöntekijä, mielenterveyshoitaja, seksuaalineuvoja ja -terapeutti, työnohjaaja.

Kunskapsområde Mångkulturalism, långtidssjukdomar, funktionsnedsättning, föräldraskap, sexuell välfärd, parrelationer, växelverkan, arbetshandledning för individer eller grupper, sakkunnig inom domstolsmedling i familjeärenden.
Utbildning Socialarbetare,  mentalvårdare, sexualrådgivare och-terapeut, arbetshandledare.

Fields of interest Multiculturalism, chronic illness, disability, parenting, sexual health, intimate relationships, interaction, occupational counseling for individuals or groups, specialist in child welfare court mediaton.
Education Social worker, degree in psychiatric healtcare, sexual counselor and therapist, occupation counselor.

 

Varaa aika

Stjerna Riikka - Seksuaaliterapeutti

Stjerna Riikka

Seksuaaliterapeutti

Haluan antaa teille avaimet toimivaan ja elämän laatua parantavaan parisuhteeseen. Olette tervetulleita huoltamaan suhdettanne parisuhdekursseilleni tai  yhdessä seksuaaliterapiaan, jossa mietitään uusia keinoja yhteyden löytämiseksi.

Osaamisalue Työskentelen mielelläni erilaisten parien kanssa seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Käytän tunnekeskeisen pariterapian menetelmiä työskentelyssäni. Pidän myös parisuhteen huollon näkökulmasta tunnekeskeisiä parisuhdeviikonloppuja sekä pidempiä kursseja. Kurssit perustuvat tunnekeskeiseen pariterapiaan ja kurssilla tutkitaan parisuhteen vuorovaikutusta ja sen taustalla olevia tunteita pienten luentojen, paritehtävien ja yhteisten keskustelujen muodossa.

Minulle tärkeää on, että jokainen ihminen tulee kuulluksi ja nähdyksi juuri sellaisena kuin on. Jokainen saa olla mitä haluaa, tehdä mistä tykkää. Saa olla juuri oma itsensä. Tästä näkökulmasta, ketään tuomitsematta, kenenkään haluja tai tarpeita ohittamatta, teen myös seksuaaliterapiaa.

Koulutus Tunnekeskeisen parisuhdekurssin ohjaaja, Tunnekeskeisen parisuhdeterapian perusopinnot (EFT), Seksuaaliterapeutti, Seksuaalineuvoja, Terveydenhoitaja AMK

Varaa aika

Särkiniemi Kaija - Psykologi, perhe-ja paripsykoterapeutti

Särkiniemi Kaija

Psykologi, perhe-ja paripsykoterapeutti

Kaikenikäiset ihmiset pohtivat elämän suuria kysymyksiä: elämää ja kuolemaa, hyvää ja pahaa, pelkoa, rohkeutta ja rakkautta.
-Astrid Lindgren

Osaamisalue Voin olla avuksi tilanteissa, joissa oma mielesi tai suhteesi läheisiin ihmisiin jumiutuu tai tunnet kuormitusta nykyisistä tai menneistä elämänsattumuksista. Etsitään yhdessä toimivampia tapoja olla ajatusten, tunteiden ja kehollisten kokemusten kanssa.

Koulutus Psykologi, traumojen ja kriisien vakauttavaan hoitoon kouluttautunut perhe- ja paripsykoterapeutti.

Kelapätevyys Perheterapia  ja paripsykoterapia

Varaa aika

Södergård Tarja - Psykoterapeutti, sosionomi

Södergård Tarja

Psykoterapeutti, sosionomi

Autan sinua löytämään keinoja selvitä elämän mukanaan tuomista haasteista, kriiseistä tai traumoista, niitä yhdessä ja turvallisesti tutkien.

Osaamisalue Perheterapia, pariterapia, perheterapeuttinen yksilöterapia. Akuutit elämänkriisit mm. ero, menetykset, läheisen itsemurha, sairaudet, rikoksen uhri, rikosseuraamus, vammautuminen, elämänhallintaan liittyvät asiat, päihderiippuvuudet. Työkokemukseni on laaja ja pitkä sosiaalialalta, olen työskennellyt yli 25 vuotta haastavissa elämäntilanteissa olevien perheiden kanssa. Työkokemusta minulta löytyy mm. kehitysvammahuollon, lastensuojelun, päihdehuollon sekä kriminaalihuollon alueilta. Työssäni olen saanut lisäosaamista mm. ADHD, Asperger, kehitysvamman sekä erilaisten fyysisten vammojen mukanaan tuomien haasteiden kanssa elämisestä sekä rikoksen ja sitä seuraavan rikosseuraamuksen vaikutuksista läheisiin ja perheeseen. Olen lisäkouluttautunut traumoihin sekä vakauttavaan hoitoon.
Olen terapeuttina keskusteleva, monipuolisia menetelmiä käyttävä. Tapaamisessa käytän keskustelun lisäksi tarvittaessa apuna myös hengitys- ja rentoutusharjoituksia. Työskentelyn lähtökohtana on voimavarojen lisääminen, eheytyminen, tunteiden kohtaaminen sekä erilaisten omien toimintamallien tiedostaminen. Työskentelyn tavoitteena on sinun/ teidän elämän vapautuminen liiallisista tunnetaakoista. Pariterapiassa viitekehykseni on integratiivinen.

Koulutus Perheterapeutti ET, Vakauttava hoito perheterapiassa, Traumat, kriisit ja niiden hoito, Paripsykoterapeutti

Kelapätevyys Perheterapia, pariterapia sekä vanhempien ohjauskäynnit

Varaa aika

Tanska Anna-Kaisa - Psykoterapeutti

Tanska Anna-Kaisa

Psykoterapeutti

Saat minusta myötätuntoisen ja elämänmyönteisen matkakumppanin, joka kulkee mieluummin vierelläsi tai tukee kulkuasi takaa, kuin touhuaa edessä. Ajattelen ihmisestä kokonaisvaltaisesti – kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Osaamisalue Ratkaisukeskeinen psykoterapia.

Ratkaisukeskeinen tapa lähestyä haasteita on hyvin käytännönläheinen ja luova. Se haastaa myös Sinut miettimään, miten parhaiten voisit olla oma itsesi ja nyt. Olen syventänyt osaamistani musiikkiterapian aineopinnoilla. Käytän musiikkia työssäni osana verbaalia psykoterapiaa. Oleellinen osa työtäni on myös silmänliiketerapia, eli EMDR. EMDR:n myötä ymmärrykseni traumoista ja niiden vaikutuksesta ihmiseen on syventynyt.

Minulla on hajusteyliherkkyys. Huomioithan sen vastaanotolle tullessasi.

Koulutus Psykoterapeutti (YET), sairaanhoitaja, diakonissa

Kelapätevyys Yksilöpsykoterapia (Tällä hetkellä en voi ottaa uusia Kela-asiakkaita.)

Varaa aika

Tuominen Minna - Paripsykoterapeutti

Tuominen Minna

Paripsykoterapeutti

Osaamisalue Parisuhteen kriisit ja vuorovaikutusvaikeudet, niiden kartoittaminen ja selvittäminen. Olen perehtynyt tunnekeskeiseen pariterapiaan sekä erikoistunut tahattoman lapsettomuuden vaikutuksiin parisuhteessa.

Koulutus Integratiivinen paripsykoterapiakoulutus, TM, sosiaalikasvattaja, tarinateatteriohjaaja, parisuhdekurssien ohjaaja, Tunnekeskeisen pariterapian peruskurssi (EFT)

Vastaanottokielet suomi,englanti

Varaa aika

Tuomisto Riitta - Psykoterapeutti, paripsykoterapeutti, perheterapeutti

Tuomisto Riitta

Psykoterapeutti, paripsykoterapeutti, perheterapeutti

Kuuntelen, mitä haluat minulle kertoa. Mietimme yhdessä, mitä tarvitset terapiassasi. Pariterapiassa pyrimme yhdessä selvittelemään parisuhteessa ilmeneviä ajankohtaisia vaikeuksia, mutta myös tarkastelemaan suhdetta kannattelevia tekijöitä. Tärkeää on mielestäni, että saat terapiassa turvallisen tilan, ajan ja paikan, jossa voit rauhassa tuntea, ajatella ja käsitellä sinulle merkityksellisiä asioita kanssani.

Osaamisalue Olen eri terapiasuuntauksia integroiva eli yhdistelevä psykoterapeutti. Arvostan kaikkia terapiasuuntauksia ja pyrin kouluttautumaan ammatillisesti laaja- ja ennakkoluulottomasti. Otan
vastaan yksilö-, pari-, ja perheterapia-asiakkaita. Minulla on pitkä kokemus sosiaali- ja terveysalan
eri työtehtävistä monenlaisten asiakasryhmien kanssa. Olen kouluttanut sosiaalialan ammattiin
valmistuvia korkeakoulutettavia ja ammattilaisia ja ohjannut heidän työharjoittelujaan asiakastyössä
yli 20 vuotta. Olen opettanut mm. perhe-, kriisi-, päihde-, mielenterveys- ja sosiaalityön
menetelmiä. Erityisalueeni ovat luovaan ilmaisuun perustuvat terapiat ja niiden soveltaminen
psykoterapiatyössä, silloin, kun asiakas niin toivoo. Ohjaan myös kirjoittamiseen, taide- ja
unityöskentelyyn pohjautuvia ryhmiä. Minulla on myös yksilötaideterapia-asiakkaita ja ohjaan
myös henkilökohtaista kirjallisuusterapeuttista kirjoittamista. Työnohjausta sosiaali- ja terveysalan
ammattilaisille.

Koulutus psykoterapeutti, pari- ja perheterapeutti, sosiaalityöntekijä, VTM (sosiaalitieteet), sosiaalialan ammatillinen opettaja, taideterapeuttisen ryhmän ohjaaja, kirjallisuusterapiaohjaaja, uniryhmäohjaaja, taideterapeutti-koulutuksessa (5 vuotta, loppuvaiheessa), psykofyysisen psykoterapian perusteiden koulutus (1 v), Mindfulnessin perusteet, yrittäjän ammattitutkinto.

Kelapätevyys paripsykoterapia, perheterapia ja vanhempien ohjaus

Vastaanottokielet suomi, ruotsi, englanti

Varaa aika

Törmi Kirsi - Hahmoterapeutti, seksuaaliterapeutti, TRE-ohjaaja, työnohjaajaharjoittelija

Törmi Kirsi

Hahmoterapeutti, seksuaaliterapeutti, TRE-ohjaaja, työnohjaajaharjoittelija

Osaamisalue Yksilö-, pari- ja ryhmäterapia, työnohjaukset ja TRE-ohjaukset yksilöille ja ryhmille. Olen suuntautunut mm. seuraaviin teemoihin: itsetunto ja -arvostus, häpeän työstäminen, läheisriippuvuus ja uhriutuminen (esim. päihderiippuvaisten läheiset, väkivaltaisessa suhteissa elävät), stressi, kehityksellinen trauma ja uupumus. Erityisosaamistani on keho-orientoituneisuus sekä autonomisen hermoston huomioiminen osana toipumisprosessia.

Hahmo- eli gestalt-terapia on humanistinen ja integratiivinen psykoterapian suuntaus, joka painottaa yksilön kokemusta tässä ja nyt -hetkessä. Hahmoterapia toteutuu puheen ohella tarvittaessa myös kokemuksellisten menetelmien avulla. Hahmoterapian ytimessä on asiakkaan ja terapeutin välinen kokonaisvaltainen, arvostava ja ainutlaatuinen dialogi. Käymäni 4-vuotinen koulutusohjelma on EAP:n (European Assosiation of Psychotherapy) ja EAGT:n (European Assosiation of Gestalt Therapy) validoima ja sitoudun ko. järjestöjen sekä Suomen Hahmoterapiayhdistyksen eettisiin sääntöihin. Työnohjaajakoulutukseni nojaa voimavarakeskeiseen ja dialogiseen viitekehykseen, taustalla vaikuttaa vahvasti mm. Jaakko Seikkulan ”Avoin dialogi” -hoitomalli.

Koulutus Hahmoterapeutti/ Clinical Gestalt Psychotherapist (Gestalt Institute of Scandinavia, Tanska), pari- ja seksuaaliterapeutti (Metodi Team), Tunnekeskeisen pariterapian peruskurssi (EFT), TRE-ohjaaja ja mentor, Ihminen tavattavissa mentor, Työnohjaajakoulutus (Dialogic Oy), Tanssitaiteen tohtori (Taideyliopisto)

Vastaanottokielet suomi, englanti

Varaa aika

Vaaranen Heli - Psykoterapeutti

Vaaranen Heli

Psykoterapeutti

Psykoterapiasta saatava apu on ainutlaatuista: valokeila on nyt sinun. Saat puhua vapaasti juuri siitä mikä sinua painaa. Vaikka istunnoissa on kertoja, jolloin käsittelemme vaikeitakin asioita, tavoite on että saat jokaisesta kerrasta itsellesi lisää voimaa ja sinulla on lähtiessäsi hyvä olla.

Osaamisalue Haluatko kääntää parisuhteesi suunnan? Se on mahdollista pariterapiassa. Teen myös yksilöterapiaa ja autan löytämään ratkaisuja elämän kriiseihin. Teen eroneuvontaa eroa pohtiville ja eronneille. Minulla on myös erosovittelijan koulutus. Voit tulla yksin tai puolisosi kanssa saamaan tukea ja neuvontaa toimivaan yhteisvanhemmuuteen.

Koulutus Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti 2008. Useita tunnekeskeiseen terapiaan pohjaavia yksilö-ja pariterapian kursseja. Väitellyt tohtori 2004, post doc-tutkimus parisuhteista 2007. Suomen pariterapiayhdistyksen jäsen.

Vastaanottokielet suomi, ruotsi, englanti

Kelapätevyys Yksilöpsykoterapia

Varaa aika

Vasiza Tarja - Ihminen tavattavissa -mentor, Systemic Business Coach

Vasiza Tarja

Ihminen tavattavissa -mentor, Systemic Business Coach

”Jokainen janoaa ymmärrystä, kaikki kaipaavat kuuntelijaa. Ilman toisiamme emme ole mitään. Jaetuilla sanoilla on valtava voima – voima eheyttää, voima uudistaa, voima parantaa.”

Olen kokenut Ihminen tavattavissa –terapeutti, mentor ja valmentaja, jolta saat etsimääsi apua esimerkiksi pari- ja ihmissuhdeongelmissa sekä perhe- ja työelämän haasteissa.

Tarinamme voivat olla mutkikkaita, mutta kuuntelijat ovat kuin lyhtyjä tiellä. Ne tekevät matkasta valoisamman kulkea. Joskus tarvitsemme oivalluksen – oivalluksen itsestämme, kyvyistämme sekä siitä, mistä voimme löytää merkityksen elää ja tehdä työtä. Toisinaan voimamme tuntuvat loppuvan kesken tai emme pääse huolistamme irti. Juuri siksi ne on jaettava toisen ihmisen kanssa. Kun itsensä hyväksyminen tuntuu mahdottomalta tai riippuvuudet sitovat meitä, ymmärrys ja hyväksyntä vapauttavat häpeän ja mielihalujen tunteesta.

Sinäkin tarvitset rinnallesi ihmisen, kaltaisesi – jonkun, joka kohtaa sinut ilman ennakkoluuloja, sellaisena kuin olet juuri nyt. Ihminen tavattavissa –terapeuttina olen ymmärtävä kuuntelijasi sekä rinnalla kulkijasi elämäsi eri vaiheissa, kuten pari- ja ihmissuhdeongelmissa (kommunikaatiovaikeudet, luottamattomuus, tyytymättömyys, ero), työelämään liittyvissä haasteissa (esimiestyö, stressi, työuupuminen), perhe-elämän ja vanhemmuuden haasteissa (uusioperhe, uhma- ja murrosikä), itsensä hyväksymisen vaikeudessa (tunnelukot, puutteellinen itsetuntemus, huono itsetunto, häpeä, riittämät-tömyys, pelot, tunne-elämän haasteet) ja riippuvuuksista toipumisessa (syömis-, läheis-, peli- ja päihderiippuvuudet).

Osaamisalue Yksilöterapia, pariterapia ja kasvuryhmien ohjaus

Käytän työssäni ihmisläheistä ja integratiivista (psykodynaaminen, systeeminen, kognitiivinen) lähestymistapaa. Tapaamisten painopiste on ihmisen sen hetkisessä tilanteessa ja itsetuntemusta lisäävissä keskusteluissa ja harjoituksissa (Kts. liite). Minulla on useita terapia-alan koulutuksia mm. mindfulness, kriisityö, päihdetyö.

Koulutus Ihminen tavattavissa –mentor (4 v), Systemic Business Coach, Kognitiivinen lyhytpsykoterapeutti koulutuksessa

Vastaanottokielet suomi, englanti

 

Varaa aika

Vehkaoja Sini - Psykologi, seksuaalineuvoja, seksuaaliterapiakoulutuksessa

Vehkaoja Sini

Psykologi, seksuaalineuvoja, seksuaaliterapiakoulutuksessa

Tarkastelemme yhdessä tilannettasi ja tutkimme millä tavoin löytäisimme ratkaisuja sekä oivalluksia parempaa hyvinvointiasi kohti. Haluan tarjota vastaanotollani luottamuksellisen ja hyväksyvän ilmapiirin, jossa on turvallista käsitellä vaikeitakin asioita. Traumojen ja kriisien osalta välttelyn sijaan uskon, että asteittainen ja turvallinen kohtaaminen on askel kohti selviytymistä. Voit tulla vastaanotolleni minkä tahansa haasteen tai kokemasi ongelman kanssa.

Osaamisalue Psykologinen keskusteluapu, ohjaus ja neuvonta eri elämäntilanteissa. Seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset. Traumafokusoitu terapia (Tf-Cbt), esimerkiksi seksuaalisen hyväksikäytön kokemukset, mutta myös muunlaiset kriisit ja traumat. Myös lasten ja nuorten traumafokusoitu terapia. Oikeuspsykologia. Lasten/nuorten ja perheiden tukeminen rikosprosessissa.

Koulutus Psykologian maisteri (2009), Seksuaalineuvoja (2011), Traumafokusoitu kognitiivinen käyttäytymisterapia (Tf-Cbt) -hoitomallin koulutus (2014), Seksuaaliterapiakoulutuksessa (Väestöliitto, valmistuminen syksyllä 2018)

Varaa aika

Vihriälä Lotta - Hahmoterapeutti, seksuaaliterapeutti

Vihriälä Lotta

Hahmoterapeutti, seksuaaliterapeutti

Osaamisalue Työskentelen yksilöiden, parien ja ryhmien kanssa, ja minulta voi varata aikoja myös seksuaaliterapiakäynneille. I am happy to work in English, both with couples and individual clients.

Työskentelytapani nojaa gestalt- eli hahmoterapiaan: tutkin maailmaa, nykyhetkeä ja menneisyyden keskeneräisiä asioita kanssasi. Hahmoterapian avulla voit vahvistaa yhteyttä itseesi ja kumppaniisi kasvattamalla tietoisuutta toimintatavoistasi, tunteistasi ja tarpeistasi. Hahmoterapiassa parisuhteen dynamiikka, ongelmat ja toiveet saavat tulla näkyviksi ja voitte työstää niitä haluamaanne suuntaan. Uskon läsnäolon, aidon kohtaamisen ja kontaktin voimaan. Kokemukseni on, että kaikesta voi selvitä, ja että elämän kivut ja surut on tehty jaettaviksi.

Olen suuntautunut mm. seuraaviin teemoihin: elämänmuutokset ja kriisit, ihmissuhdeongelmat, erillisyys ja yhteys parisuhteessa, seksuaalisuus, häpeä, läheisyyden pelko, kehon ja mielen yhteys, näkyväksi tuleminen, masennus ja ahdistus, työuupumus, maahanmuutto ja monikulttuurisuus.

Koulutus Hahmoterapeutti / Clinical Gestalt Psychotherapist (http://gis-international.dk, Tanska), pari- ja seksuaaliterapian täydennyskoulutus (Metodi Team, Helsinki), psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot 30 op (Helsingin yliopiston Avoin yliopisto), valtiotieteiden maisteri VTM (Helsingin yliopisto)

Vastaanottokielet suomi, englanti

Varaa aika

Väisänen Kari - Sosiaalipsykologi, psykoterapeutti

Väisänen Kari

Sosiaalipsykologi, psykoterapeutti

Mielestäni kaikessa terapiassa on viime kädessä kysymys itseymmärryksen lisääntymisestä ja kuulluksi tulemisesta, ja sitä kautta psyykkisen kärsimyksen vähenemisestä. Siitä, että vapaudutaan ohjaamaan omaa toimintaan haluttuun suuntaan. Työtavassani yhdistelen eri terapiamuotoja tarpeen mukaan. Pariterapiassa hyödynnän mm. tunnekeskeistä ja psykodynaamista viitekehystä, ja yksilöterapiassa osaamiseni painottuu kriisihoitoihin ja ihmissuhteissa esiintyvien hankaluuksien työstämiseen.

Osaamisalue Minulla on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus terapeuttisesta työstä erilaisissa mielenterveyspalveluissa niin pariskuntien, perheiden kuin yksilöasiakkaidenkin kanssa. Viime vuodet olen keskittynyt työssäni erityisesti paripsykoterapiaan ja perheterapeuttiseen yksilöterapiaan. Olen erityistason perheterapeutti ja Valviran hyväksymä psykoterapeutti. Peruskoulutukseltani olen sosiaalipsykologi ja sosiaalityöntekijä (YTM)

Koulutus Sosiaalipsykologi ja sosiaalityöntekijä (YTM), Erityistason perheterapeutti, Paripsykoterapian täydennyskoulutus, Perheterapeuttisen yksilöterapian täydennyskoulutus, Toimiva lapsi ja perhe –koulutus, Tunnekeskeisen pariterapian peruskurssi (EFT)

Kelapätevyys Perheterapia, paripsykoterapia, yksilöterapia

Varaa aika

Wärn-Rancken Mayvor - Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja työnohjaaja

Wärn-Rancken Mayvor

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja työnohjaaja

Jokainen ihminen kohtaa elämässä asioita jolloin tarvitaan rinnalla kulkijaa. Ratkaisukeskeinen keskusteluapu antaa tukea asiakkaalle elämän eri haastetilanteissa. Ratkaisukeskeinen työtapa on vuorovaikutteinen ja pyrkii yhdessä asiakkaan kanssa löytämään hänelle sopivan ratkaisumallin asioiden käsittelyyn. Keskeisenä on ihmisen omat voimavarat ja niiden vahvistaminen. 

Varje människa möter någon gång i livet situationer då man behöver en medvandrare. Lösningsinriktat samtalsstöd hjälper kunden igenom livets olika utmaningar. Ett lösningsfokuserat arbetssätt är interaktivt och innebär att man tillsammans med kunden försöker hitta en fungerande lösningsmodell för situationen i fråga. Kundens egna resurser och förstärkandet av dem står i centrum.

Everyone faces situations in their lives when they need someone to walk by their side. A solution focused discussion can be of help in various life challenges. A solution focused approach is an interactive method where the client and the coach work together to find a functioning solution model for the client. The clients own resources and strengths are at the center of the process.

Osaamisalue Elämän eri arkihaasteet (esim. perhesuhteet, vanhemmuus, avioero, läheisen kuolema, surutyö jne.), työssä jaksaminen, burnout, työttömyys, taloudelliset haasteet,stressi, unettomuus, masennus jne.

Koulutus: Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja työnohjaaja, pedagogi, sertifioitu valmentaja, johtajuuden erityistutkinto, teologian maisteri, terveydenhoitoalan perustutkinto

Expertisområde: Livets utmaningar i vardagen ( t.ex familjerelationer, föräldraskap, skilsmässa, dödsfall, sorgearbete mm. ), att orka i arbetet, burnout, arbetslöshet, ekonomiska utmaningar, stress, sömnlöshet, depression osv.

Utbildning: korttidsterapeut och arbetshandledare (lösningsfokuserad), pedagog, certifierad coach, specialyrkesexamen i ledarskap, teologie magister, grundexamen i sjukvård

Expert areas: a solution oriented method for life’s challenges (e.g. family relations, parenthood, divorce, death, sorrow etc.), to be able to work, burnout, unemployment, financial challenges, stress, insomnia, depression etc.

Education: A solution focused therapist and counselor, instructor, certified coach, leadershiptrainer, Master of Divinity, health education

 

Varaa aika

Varaa aika